Gekruide garnalen

08/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 450 g grote roze garnalen (rauw)
  • 2 kl zout
  • 2 kl geroosterde en versgemalen szechuanpeper
  • 1 kl versgemalen grijze peper
  • 1 kl suiker
  • 40 cl arachideolie (of water)
  • 2 kl fijngehakte verse gember
  • 3 grofgehakte hete Thaise pepertjes (rood of groen)
  • 3 el fijngehakte witte uitjes.

Bereidingswijze

Pel de garnalen en haal er het zwarte kanaaltje uit. Was ze en droog af met keukenpapier. Meng in een kommetje szechuanpeper, grijze peper, zout en suiker. Verwarm een wok (of grote bakpan) op groot vuur. Giet er de olie in en haal de wok van het vuur zodra de olie begint te roken. Roerbak er meteen de garnalen in zodat ze niet aan de wok blijven kleven. Laat ze na ongeveer 2 minuten (dan worden ze wit) uitlekken in een roestvrijstalen zeef. Giet de olie weg en maak de wok schoon met keukenpapier.

Verwarm de wok opnieuw en roerbak in een beetje olie de knoflook, de gember en de pepertjes gedurende 20 seconden. Voeg dan de garnalen toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg het peper-en-zoutmengsel toe. Roerbak nog 2 minuten en schik de garnalen in een voorverwarmde schaal. Dien op met de fijngehakte ui.

Lees meer over:

Onze partners