Gekookte peren in witte wijn met room van geroosterde amandelen

04/03/15 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:05

Gekookte peren in witte wijn met room van geroosterde amandelen

Gekookte peren in witte wijn met room van geroosterde amandelen © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 kleine peren (liefst een harde soort zoals conférence)

1 fles droge witte wijn

75 g suiker

1 stuk steranijs

1 kaneelstok

5 kruidnagels

5 zwarte peperkorrels

Voor de room:

75 g fijngehakte blanke amandelen

15 g poedersuiker

3 dl room

2 el amandelpoeder

2 el amaretto

Schil de peren mooi in vorm, laat de steel eraan en doe in een pan. Voeg de wijn, de suiker en de specerijen toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat in ongeveer 45 min. gaarkoken. Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen in het kookvocht.

Rooster de amandelen in een droge pan. Bestrooi met poedersuiker wanneer ze bruin beginnen te kleuren en laat karamelliseren. Laat afkoelen in een kom.

Klop de room stijf en meng met het amandelpoeder en de amaretto onder de amandelen. Laat 30 min. opstijven in de ijskast en serveer met de peren. Versier eventueel met ongepelde (bruine) amandelen.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners