Gekonfijte sinaasappel in siroop met cottagecheese en pistachenoten

17/03/17 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:11

Gekonfijte sinaasappel in siroop met cottagecheese en pistachenoten

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 sinaasappels

100 g suiker

6 kardemompeulen

6 kruidnagels

1 kaneelstok

1 l water

10 el cottagecheese

3 el suiker

4 el fijngehakte pistachenoten

Snij de sinaasappels 'à vif': snij boven- en onderkant weg, zet de vruchten rechtop op het werkblad en snij met een scherp mes de schil van boven naar onderen weg, tot tegen het vruchtvlees. Snij vervolgens in plakken van 1 cm.

Breng de suiker met de specerijen in het water aan de kook, laat 10 min. goed doorkoken. Draai het vuur uit. Doe de sinaasappelplakken in de siroop. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Meng de cottagecheese met de suiker en de pistachenoten. Serveer met de goed gekoelde sinaasappel. Lepel er de siroop over.

Onze partners