Gekonfijte rode biet met houtduif, aardpeer, spruiten en mosterdsaus

09/06/11 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 kleine rode bieten
  • 4 dl olijfolie
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 4 dl duivenfond (of gewone gevogeltefond)
  • 1/2 el mosterd
  • boter
  • 4 of 8 filets van houtduif
  • 4 kleine aardperen
  • 15-tal spruiten

Bereidingswijze

Schil de rode bieten en snij er het loof af tot 3 cm boven de biet. Blancheer 5 minuten in lichtgezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en uitlekken.

Doe olijfolie, suiker, honing, citroensap, peper en zout in een pan en breng zacht aan de kook. Laat 2 minuten zacht doorkoken en draai het vuur lager. Voeg de rode bieten toe en laat 30 minuten op zeer laag vuur konfijten. De bieten zullen garen en de aroma's van olie, honing en citroen opnemen.

Breng de duivenfond aan de kook en laat tot de helft inkoken. Mix er de mosterd in los en monteer de saus met boter. Kruid met peper en zout.

Bak de duivenfilets langs beide kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 5 minuten in een oven van 180°C. Haal nadien uit de oven en laat 5 minuten rusten.

Maak de aardperen en spruiten schoon, Blancheer de spruiten 5 minuten in lichtgezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en uitlekken. Snij de spruiten in tweeën en de rauwe aardperen in schijven, bak krokant gaar in boter, kruid met peper en zout. Schik alles samen op de borden en snij de duivenfilets in tweeën.

Onze partners