Gekonfijte knoflook met zeevruchten

10/06/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 10 mokkakopjes :

  • 5 teentjes fijngehakte knoflook
  • een scheut droge, witte wijn
  • 1 dl krachtige kippenbouillon
  • 1/2 liter room
  • 10 kleine jakobsmosselen
  • 10 mosselen
  • 150 g garnaaltjes
  • 1/2 rode en 1/2 groene paprika, fijngehakt
  • 1 theelepel poedersuiker
  • een klontje boter

Bereidingswijze

De snippers knoflook fruiten in boter, bestrooien met poedersuiker en al roerende karameliseren. Een scheutje droge, witte wijn in de pan gieten, het vocht al roerende inkoken, de kippenbouillon toevoegen en opnieuw laten inkoken. De room toevoegen en laten inkoken tot de gewenste dikte. Het soepje kruiden met peper en zout. De mosselen in de soep koken en uit hun schelp halen. Mosselen, garnalen en jakobsschelpen over de mokkakopjes verdelen en overgieten met het roomsausje. Garneren met paprikablokjes.

Onze partners