Gekonfijte appelen met gember

09/06/11 om 18:49 - Bijgewerkt om 18:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 4 appelen (Delbard bijvoorbeeld)
  • 125 g griessuiker
  • 100 g gekonfijte gember
  • 1/6 l vloeibare room
  • 6 kleine abrikozencakes

Bereidingswijze

Doe 100 g suiker in een grote kookpan, voeg er 2 dl water bij, breng aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Snij de gember in plakjes van 2 mm dik en daarna in fijne reepjes. Voeg die bij de siroop.

Schil de appelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik. Doe ze eveneens bij de siroop en laat het geheel gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje koken. Roer vaak, maar voorzichtig.

Breek de abrikozencakes in grove stukken en schik ze in 6 glazen. Haal de afgekoelde appelschijfjes uit de siroop en verdeel ze over de stukjes cake. Voeg er dan de siroop met de gemberreepjes bij. Zet de glazen in de koelkast.

Klop de room tot chantilly en voeg er de resterende suiker bij.

Leg vlak voor het opdienen een mooie quenelle slagroom in elk glas (met behulp van twee soeplepels). Versier eventueel met enkele resterende reepjes gember.

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Gemakkelijk

Lees meer over:

Onze partners