Gekoelde soep van gele paprika

© Getty
Voor 4 personen
  • 600 g gele paprika
  • 200 g groene selder
  • 100 g ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kl gemalen hete pepers (chili of een drupje tabasco)
  • 4 dl gezouten water
  • 20 ijsblokjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. De teentjes knoflook en de uien schillen en fijnhakken. Het zaad van de gele paprika’s verwijderen, het vruchtvlees kort koken en de huid verwijderen. De gele paprika en de selder in stukjes snijden.
  2. Een scheut olijfolie verwarmen en knoflook en ui stoven. Selder en paprika toevoegen, begieten met gezouten water, aan de kook brengen en een half uurtje laten pruttelen.
  3. De soep van gele paprika laten afkoelen en met de ijsblokjes mixen. Op smaak brengen met zout, peper en pikante pepers. Eventueel opdienen met een toastje belegd met verse geitenkaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content