Gekleurde vlinderpasta op Italiaanse wijze

13/04/16 om 12:55 - Bijgewerkt om 13:43

Gekleurde vlinderpasta op Italiaanse wijze

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 350 g gekleurde farfalle (vlinderpasta)
  • 8 kerstomaten
  • 4 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 sneetjes Italiaanse rauwe ham
  • 40 g Parmezaanse kaas, in één stuk
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe er de pasta in en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Was en snij de kerstomaten ze in vieren. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking en snij de rest in reepjes. Doe de pasta in een grote kom met de kerstomaten en basilicum. Kruid met peper en zout. Maak een vinaigrette met de olijfolie en balsamicoazijn.

Verdeel de pastasalade over 4 kommetjes en giet er de vinaigrette over. Schik een sneetje rauwe ham op elke portie. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller. Strooi over de salade en werk af met de blaadjes basilicum. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners