Salade van vlinderpasta op Italiaanse wijze

Salade van vlinderpasta met een knipoog naar de kleuren van Italië.

Voor 4 personen
  • 350 g gekleurde farfalle
  • 8 kerstomaten
  • 4 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 sneetjes Italiaanse rauwe ham
  • 40 g parmezaan, in één stuk
  • peper van de molen
  • zout
Bereiding
  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe er de pasta in en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Was en snijd de kerstomaten in vieren. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking en snijd de rest in reepjes. Doe de pasta in een grote kom met de kerstomaten en basilicum. Kruid met peper en zout. Maak een vinaigrette met de olijfolie en balsamicoazijn.
  3. Verdeel de salade van vlinderpasta over 4 kommetjes en giet er de vinaigrette over. Schik een sneetje rauwe ham op elke portie. Snijd de parmezaan kaas in krullen met een dunschiller. Strooi over de pastasalade en werk af met de blaadjes basilicum. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content