Gekaramelliseerde kippenvleugels

10/06/11 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Geef je waardering

Gekaramelliseerde kippenvleugels

Ingrediënten

Voor 4:

  • 16 kippenvleugels
  • 4 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • een stukje gember van 2 cm
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el tamari (sojasaus)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 el acaciahoning
  • 2 tl zout
  • 8 x handvol mesclun (gemengde salade)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Verdeel de kippenvleugels in tweeën. Leg ze in een enkele laag in een vuurvaste schotel. Druppel er de olijfolie over en wentel de vleugels om en om in de olie. Bak de kippenvleugels 25 min.

Schil de knoflook en verwijder de groene kiem. Schil de gember. Mix de knoflook en gember fijn met het citroensap, de tamari, extra vergine olijfolie, honing en het zout.

Haal de kippenvleugels uit de oven en bak ze 8 à 10 min. in een pan met de saus tot de vleugels gekaramelliseerd zijn. Geef er de gemengde salade bij.

Lees meer over:

Onze partners