Gekarameliseerde vruchtensla met specerijen, zure gelei, passieschuim en ananassorbet

10/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Vruchtenspiesje:

  • 1 ananas
  • 8 aardbeien
  • 8 vijgen
  • 2 mango's
  • kandijsuiker
  • vierkruidenmix
  • boter

Zure gelei:

  • 250 g citroensap
  • 250 g limoensap
  • 200 g water
  • 100 g suiker
  • 18 bladgelatine

Passieschuim:

  • 100 g vers, gefilterd passievruchtensap
  • 100 g melk
  • 100 g room
  • 50 g limoensap
  • 30 g suiker

Ananassorbet:

  • 400 g ananas
  • 60 g kandijsuiker
  • 200 g water

Bereidingswijze

Voor vruchtenspiesje:

Prik op een houten spiesje 2 vierkantjes ananas (± 2x2cm), 2 hele aardbeien, 2 verse vijgen en 2 dobbelsteentjes mango. Bepoeder elk spiesje met het mengsel van 2 koffielepels kandijsuiker en een halve koffielepel vierkruidenspecerij. Karameliseer de vruchtenspiesjes aan alle kanten in wat boter in een koekenpan. Hou lauw.

Voor zure gelei:

Breng het limoensap met het citroensap, het water en de suiker aan de kook. Laat afkoelen, voeg de bladgelatine toe. Meng goed. Op de bodem van het bord kunt u eventueel 4 partjes citroen en 2 partjes limoen leggen. Vervolgens verdeelt u de gelei over de soepborden. Laat een uur opstijven in de koelkast.

Voor passieschuim:

Warm het passievruchtensap zacht op met de melk, de room, het limoensap en de suiker. Neem de vloeistof van het vuur van zodra ze kookt en mix. Giet door de zeef, laat afkoelen en voeg een blaadje gelatine toe. Giet in een sifon, voeg drijfgas toe en schud goed. Zet 30 minuten in de koelkast.

Voor ananassorbet:

Laat de ingrediënten 20 minuten trekken. Mix, zeef, voeg enkele druppels citroensap toe en schep in de ijsmachine.

Afwerking: haal de soepborden met vruchtengelei uit de koelkast. Leg op elk bord een spiesje, een schep ananassorbet en twee mooie pompons passieschuim (de fles goed schudden voor het spuiten!)

Onze partners