Gekarameliseerde ribbetjes met korianderzaadjes

08/06/11 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg varkensribbetjes
  • 3 el bosuitjes, in ringetjes gesneden

Marinade:

  • 5 teentjes geperste knoflook
  • 7 el bruine suiker of palmsuiker
  • 4 el rijstwijn of droge sherry
  • 4 el sojasaus
  • 3 tl chilivlokjes
  • 3 tl korianderzaadjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el sesamolie

Bereidingswijze

Rooster de korianderzaadjes in een pan zonder olie totdat ze licht gekleurd zijn. Stamp de zaadjes fijn in een mortier. Voeg de rest van de ingrediënten voor de marinade bij elkaar.

Snij de varkensribbetjes los, meng ze met de marinade en laat minimum een halfuur marineren. Verwarm de oven op 180°C en bak de ribbetjes gedurende een 20-tal minuten.

Zet nu de grill aan en rooster de ribbetjes enkele minuten aan beide kanten tot ze kleuren en knapperig zijn (ze mogen niet aanbranden, door de suiker kunnen de ribbetjes plots snel karameliseren).

Serveer met versneden bosuitjes.

* Dit recept is ook geschikt voor op de barbecue: marineer de ribbetjes zonder ze los te snijden en rooster het vlees langzaam boven smeulend houtskool.

Onze partners