Gekarameliseerd witloof met balsamicosiroop, bedekt met plakjes verse ganzenlever

10/06/11 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 stronkjes Belgisch vollegrondwitloof
  • 1 el suiker
  • 1 rauwe, verse ganzenlever
  • balsamicosiroop (gemaakt van 200 g aceto balsamico en 150 g suiker)

Bereidingswijze

Bereid de balsamicosiroop: kook 200 g aceto balsamico samen met 150 g suiker 15 minuten in op zacht vuur. Snij de stronken witloof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.

Smelt wat boter in een grote, stevige koekenpan en bak het witloof op hevig vuur. Kruid met peper uit de molen toe en schud de groente regelmatig op. Bestrooi na 5 minuten met suiker en laat het witloof nog enkele minuten bakken, zodat de suiker karameliseert. Voeg een snuifje zout toe en blus de warmte in de pan met een beetje afgekoelde balsamicosiroop.

Schud alles door elkaar en serveer het witloof op vier warme borden. Snij de ganzenlever met een vleessnijmachine in plakjes er verdeel deze over de warme groente. Bestrooi met enkele korrels zeezout en peper uit de molen. Versier met enkele streepjes van de siroop.

Onze partners