Geitenkaasje neergevleid op rabarbercompote en kriek

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 stukjes geitenkaas

4 rabarberstengels

4 koffielepels lavendelhoning

50 gr suiker

4 dl kriek

50 gr geroosterde amandelschijfjes

4 plukjes munt

Reinig de rabarber en versnijd deze in staafjes van 5 cm. Hou een klein deeltje over om flinterdunne sliertjes te snijden en te konfijten in suikerwater. Vermeng de staafjes met de suiker en stoof deze gaar. Bij het einde van de gaartijd mag de kriek toegevoegd worden. Leg de 4 geitenkaasjes in een vuurvaste schotel en bedek elkeen met een lepeltje lavendelhoning. Zet de schotel vervolgens enkele minuten in de oven. Leg de lauwe compote in een diep bordje en zet hier het warm geitenkaasje op. Werk af met een paar sliertjes rabarber, een plukje munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content