Geitenkaasje met lavendelhoning en jeneverbesjes met tartaar van tomaat met tuinkruiden

09/06/11 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 4 geitenkaasjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 tomaten
  • 1 takje estragon
  • 1 blaadje basilicum
  • 4 blaadjes peterselie
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Bereidingswijze

Snij de courgette in de lengte in reepjes van 2mm breed . (gebruik een snijmachine of mandoline) Pocheer de reepjes in gezouten kokend water en koel ze onmiddellijk in koud water. Droog de reepjes en leg ze kruisgewijs op een tefalplaat. Wrijf ze in met wat honing en plaats het geitenkaasje in het midden. Kruidt met peper en zout en leg er bovenop een jeneverbesje.

Plooi de reepjes dicht en draai het pakketje om. Wrijf wederom in met wat honing en versier met een jeneverbesje. Besprenkel voor het doorgeven met wat olijfolie en verwarm ze 5 min in een warme oven (250°).

Pel de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Snij ze in kleine blokjes en voeg er de gehakte kruiden aan toe. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Voeg olijfolie en balsamico toe en laat rusten in de koelkast.

Recept: Benoit De Witte

Lees meer over:

Onze partners