Geitenkaashapjes

10/06/11 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 6 vijgen- of druivenbladeren
  • 6 zachte of halfgerijpte geitenkaasjes
  • 1 bosje tijm
  • vloeibare (rozemarijn)honing
  • peper

Voor de courgettes met geitenkaas:

  • 2 kleine ronde courgettes
  • 100 g verse geitenkaas
  • vloeibare honing
  • raketsla, om te serveren

Bereidingswijze

Beleg voor het eerste hapje een bakplaat met bakpapier. Leg er de gespoelde en droog gedepte vijgen- of druivenbladeren op. Schik een geitenkaasje op elk blad en breng op smaak met fijngehakte tijm, honing en peper. Zet 5 min. onder de grill.

Was de courgettes voor het tweede hapje en snij ze in dikke plakken. Schik op elke plak een eetlepel geitenkaas en werk af met een straaltje honing. Zet 3 min. onder de grill.

Serveer de hapjes lauw op een bedje raketsla.

Onze partners