Gehaktballetjes met amandel en saffraan

02/09/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Geef je waardering

Gehaktballetjes met amandel en saffraan

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el olijfolie
  • cayennepeper
  • 1 mespuntje saffraandraden
  • 3 el gepelde amandelen
  • 20 cl droge witte wijn
  • de zestes van 1/4 citroen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • zout

Bereidingswijze

Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeën gehakte amandelen in de pan en laat 5 min. bakken. Blijf roeren.

Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 min. opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.

Onze partners