Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

10/06/11 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Geef je waardering

Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g varkensgehakt
  • boter
  • peper en zout
  • 1 kl komijnpoeder
  • 4 dl passata
  • tabasco
  • worcestersaus
  • 5 eieren
  • scheut room
  • brood

Bereidingswijze

Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak langs alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder en voeg de passata toe. Laat 5 minuten goed doorstoven en kruid met tabasco en worcestersaus.

Maak roereieren in een aparte pan. Smelt boter, breek de eieren in de pan en bak al roerend gaar. Roer er op het einde een scheut room door. Snij de roereieren in stukken en doe bij de gehaktballen. Serveer met brood.

* Een variatie op de Marokkaanse bereiding 'kefta'. Eventueel kan men lamsgehakt in plaats van varkensgehakt gebruiken.

Lees meer over:

Onze partners