Gegrilde zalm met mosselsaus, venkel en basilicum

10/06/11 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg mosselen
  • 1 tak bleekselderij
  • 1 ui
  • witte peper
  • 3 dl room, zout
  • 2 venkelknollen
  • 150 g sojascheuten
  • boter
  • olijfolie
  • 4 stukken zalmfilet met vel van 150 g elk
  • basilicum

Bereidingswijze

Stoom de mosselen gaar met grofgehakte selderij, ui en peper. Haal uit de schelp en zet apart. Zeef het kookvocht en kook in tot twee derde. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en eventueel zout, voeg de mosselen vlak voor het opdienen toe en laat even doorwarmen.

Snij de venkel in plakken en roerbak met de sojascheuten krokant in boter met olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril de zalm ongeveer 8 minuten in een grillpan. Draai elke 2 minuten om zodat langs beide kanten een roosterpatroon ontstaat. Kruid met peper en zout. Schik de groenten op borden, leg er de zalm op en lepel de saus rondom. Werk af met basilicum.

Lees meer over:

Onze partners