Gegrilde zalm met mosselsaus, venkel en basilicum

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 kg mosselen

1 tak bleekselderij

1 ui

witte peper

3 dl room, zout

2 venkelknollen

150 g sojascheuten

boter

olijfolie

4 stukken zalmfilet met vel van 150 g elk

basilicum

Stoom de mosselen gaar met grofgehakte selderij, ui en peper. Haal uit de schelp en zet apart. Zeef het kookvocht en kook in tot twee derde. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en eventueel zout, voeg de mosselen vlak voor het opdienen toe en laat even doorwarmen.

Snij de venkel in plakken en roerbak met de sojascheuten krokant in boter met olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril de zalm ongeveer 8 minuten in een grillpan. Draai elke 2 minuten om zodat langs beide kanten een roosterpatroon ontstaat. Kruid met peper en zout. Schik de groenten op borden, leg er de zalm op en lepel de saus rondom. Werk af met basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content