Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 eieren

250 g prinsessenboontjes

olijfolie

2 fijngehakte teentjes knoflook

peper en zout

4 moten tonijn (220 g elk, 3 cm dik)

Kook de eieren hard, pel ze en wrijf ze door een zeef. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze schrikken in ijswater en goed uitlekken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Doe er de boontjes bij en warm goed door. Kruid met citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder. Houd warm. Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze een 5-tal minuten op de barbecue. Kruid met peper en zout. Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content