Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei

09/06/11 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eieren
  • 250 g prinsessenboontjes
  • olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 4 moten tonijn (220 g elk, 3 cm dik)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel ze en wrijf ze door een zeef. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze schrikken in ijswater en goed uitlekken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Doe er de boontjes bij en warm goed door. Kruid met citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder. Houd warm. Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze een 5-tal minuten op de barbecue. Kruid met peper en zout. Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Onze partners