Gegrilde tongfilets met langoustines, citrussaus en gefruite vlierbloesem

09/06/11 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • versgeperst sap van 2 sinaasappels en een halve pompelmoes
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel suiker
  • 450 gr verse spinazie
  • boter
  • nootmuskaat
  • 4 kleine vastkokende aardappelen
  • kerriepoeder
  • 8 middelgrote tongfilets
  • 8 verse langoustines
  • 2 grote vlierbloesemschermen

Bereidingswijze

Zeef het sap van de sinaasappels en de pompelmoes en breng het in een pannetje aan de kook. Laat inkoken tot een derde en monteer van het vuur met extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en controleer de bitterheid van de saus. Voeg eventueel wat suiker toe. Trek de nerven uit de spinazie en stoof hem gaar in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Bak ze krokant in wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Gril de tongfilets gedurende 15 seconden langs elke kant en bak de langoustines net gaar in wat olijfolie. Verdeel de vlierbloesemschermen in twee en frituur ze 5 seconden in hete frituurolie van 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier. Schik de helft van de tongfilets op de borden en verdeel er de spinazie over. Leg er per bord twee langoustines op en dek af met de rest van de vis. Verdeel de saus en de aardappelblokjes rondom en werk af met de gefruite vlierbloesem.

Onze partners