Gegrilde tongfilet met rauw witloof, blauwe bosbes en sinaasappelsaus

10/06/11 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 kleine stronken grondwitloof
  • 1 el versgeperst cirtroensap
  • 1 bakje verse blauwe bosbessen
  • zwarte peper en zout
  • 8 grote tongfilets
  • arachideolie

Voor de saus:

  • sap van 2 sinaasappels
  • enkele druppels grenadine
  • 1 dl olijfolie
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Laat voor de saus het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Parfumeer met grenadine en olijfolie en kruid met witte peper en zout. Snij het witloof fijn en verwijder het bittere onderste. Meng met citroensap en blauwe bosbessen, kruid met zwarte peper en zout. Strijk de tongfilets in met arachideolie en grill ze maximum 1 minuut in een hete grillpan. Kruid met zwarte peper en zout. Schik telkens één visfilet op de borden, verdeel er het witloofmengsel op en dek af met de rest van de filets. Lepel de saus rondom.

Lees meer over:

Onze partners