Gegrilde tarbot met andouille de Guéméné en aardappel-mosterdpuree

08/06/11 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 350 g halfbloemige aardappelen
  • 70 g halfgezouten boter
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • peper en zout
  • 800 g tarbotfilet met vel
  • olie
  • 8 plakjes andouille de Guéméné van 3 mm dik
  • ciderazijn
  • 1,5 dl ingekookte gevogeltebouillon
  • 2 el kleine blokjes andouille
  • 4 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet ze af en plet ze fijn met een vork. Meng er tegelijkertijd de boter en de mosterd onder. Kruid met peper en zout en houd warm.

Strijk de tarbotfilets in met olie, kruid ze met peper en zout en quadrilleer ze op een hete grill (2 x 3 minuten langs elke kant, in rastervorm). Laat de vis daarna gedurende ongeveer 4 minuten verder braden in een hete oven van 240° C. Leg de plakjes andouille ondertussen op een bakplaat en bak ze knapperig onder de grill of salamander.

Schik wat van de aardappelpuree op vier warme borden en verdeel er de tarbotfilets met de velkant naar boven op. Versier met de plakjes andouille. Roer een scheutje ciderazijn onder de warme gevogeltebouillon en lepel die rond de vis. Werk af met de kleine blokjes andouille en een takje verse rozemarijn.

Lees meer over:

Onze partners