Gegrilde sint-jacobsnoten

10/06/11 om 08:35 - Bijgewerkt om 08:35

Geef je waardering

Gegrilde sint-jacobsnoten

Ingrediënten

  • 3 stronken witloof, 3 stronken roodloof, 4 fijne sneden Bayonneham, 80 g brunoise van wortelen (1/2 cm), 80 g brunoise van mergpompoen (1/2 cm), 60 g brunoise van witloof, 4 eetlepels hazelnootolie, het sap van een halve citroensap, 4 eetlepels gemixte pistachenoten (ongezouten), 2 eetlepels suikersiroop 32° B, 12 verse sint-jakobsnoten, peper & zout

Vinaigrette: 1 dl olijfolie, 1/2 dl hazelnootolie, 6 eetlepels balsamico crème, een scheutje suikersiroop, 1 theelepel oploskoffie, peper & zout

Bereidingswijze

De bladeren van witloof en roodloof losmaken en in de lengte in tweeën snijden. De bladeren kleur om kleur schikken. De sneden Bayonneham vouwen en een lange band vormen. Deze rond de onderkant van de boeketjes wikkelen. De brunoise van de groenten blancheren en mengen met hazelnotenolie, citroensap, suikersiroop, peper, zout en gemixte pistachenoten.

Vinaigrette bereiden: olijfolie, hazelnootolie, balsamico crème , suikersiroop, oploskoffie, peper en zout in een mengbeker doen en tot een emulsie kloppen.

Sint-jakobsnoten droogdeppen met keukenpapier, kruiden, op een met olie ingesmeerde grillplaat plaatsen, roostermotief aanbrengen, in een ovenschotel plaatsen en twee minuten garen op 180° C. De loofboeketjes boven aan een bord plaatsen, daaronder een groentenbalkje vormen, daarop 3 sint-jakobsnoten plaatsen en afwerken met vinaigrette.

Lees meer over:

Onze partners