Voor 4:
4 roodbaarsjes
0,5 kg jonge wortels
4 teentjes knoflook
4 el tomatenpuree
rozemarijn
paneermeel
400 g pasta
200 g chorizoworst
4 bosjes raketsla
100 g rode linzen
1 ui
olijfolie
peper en zout
4 dl room
De wortels raspen en glazig fruiten in olijfolie. De room, knoflook, tomatenpuree, peper en zout toevoegen. Kruiden met rozemarijn en binden met paneermeel. De pasta koken in water met een scheut olijfolie. De chorizoworst in reepjes van luciferformaat snijden. De raketsla spoelen onder lopend koud water. De linzen met de versnipperde ui en een scheut water of kippenbouillon een half uur stoven. De vissen grillen op een hete grill, bedekken met wortelpanade en 3 minuten onder een hete rooster plaatsen. De pasta vermengen met olijfolie, chorizo, peper, zout en in vormpjes overbrengen. De raketsla kruiden, op borden schikken en op ieder hoopje sla een lepel linzen aanbrengen. De roodbaars op de salade leggen en de pastataartjes uit de vorm op de borden storten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier