Gegrilde roodbaars met wortelpanade op een salade van raketsla en rode linzen met pasta-chorizotaart

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 roodbaarsjes

0,5 kg jonge wortels

4 teentjes knoflook

4 el tomatenpuree

rozemarijn

paneermeel

400 g pasta

200 g chorizoworst

4 bosjes raketsla

100 g rode linzen

1 ui

olijfolie

peper en zout

4 dl room

De wortels raspen en glazig fruiten in olijfolie. De room, knoflook, tomatenpuree, peper en zout toevoegen. Kruiden met rozemarijn en binden met paneermeel. De pasta koken in water met een scheut olijfolie. De chorizoworst in reepjes van luciferformaat snijden. De raketsla spoelen onder lopend koud water. De linzen met de versnipperde ui en een scheut water of kippenbouillon een half uur stoven. De vissen grillen op een hete grill, bedekken met wortelpanade en 3 minuten onder een hete rooster plaatsen. De pasta vermengen met olijfolie, chorizo, peper, zout en in vormpjes overbrengen. De raketsla kruiden, op borden schikken en op ieder hoopje sla een lepel linzen aanbrengen. De roodbaars op de salade leggen en de pastataartjes uit de vorm op de borden storten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content