Gegrilde mozzarella in radicchio

10/06/11 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 kroppen radicchio
  • 4 bolletjes buffelmozzarella
  • enkele takjes marjolein
  • extra vergine olijfolie

Voor de salsa:

  • 50 gram ontpitte zwarte olijven
  • 50 gram ontpitte groene olijven
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 6 kersttomaatjes
  • 2 el marjolein
  • 2 el kappers
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie

Voor de coulis:

  • 1 rode paprika
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 Ã 3 el groentebouillon
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak eerst de salsa: hak de olijven, zongedroogde tomaten, kerstomaatjes en marjolein fijn. Pers de teen knoflook en pers de citroen uit. Meng al deze ingrediÃ"nten met de kappers en de olijfolie. Kruid met zout en peper en bewaar voor later. Maak de coulis: rooster de paprika onder een hete grill tot hij zwartgeblakerd is. Laat de paprika afkoelen onder een doek en verwijder dan de schil en zaadjes. Pureer de paprika met de olijfolie en bouillon. Kruid met zout en peper en bewaar voor later. Maak voorzichtig de buitenste vier blaadjes van elke krop radicchio los. Blancheer de blaadjes een halve minuut in kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de bolletjes mozzarella en dep de kaasjes droog met keukenpapier. Leg een half bolletje mozzarella op een radicchioblaadje en kruid met zout en peper. Leg er enkele marjoleinblaadjes op en druppel er wat olijfolie over. Wikkel de radicchio rond de kaas en kwast de pakjes helemaal in met olijfolie. Leg ze op of onder een hete grill tot de kaas begint te smelten. Dien het voorgerecht onmiddellijk op met de olijvensalsa en paprikacoulis.

Onze partners