Gegrilde makreel en rabarberrelish met sultanarozijnen

14/06/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 makreelfilets
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de gepekelde rabarber:

  • 1 dl witte wijn
  • 3/4 dl frambozenazijn
  • 75 g suiker
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl korianderzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g rabarber
  • 2 sjalotten
  • 50 g sultanarozijnen

Bereidingswijze

Maak de rabarberrelish: doe de eerste 6 ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Snij de rabarber en sjalotten fijn. Voeg toe aan de pan, samen met de rozijnen. Breng aan de kook, haal meteen van het vuur en laat 1 nacht marineren.

Bak de makreelfilets op het vel in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer met de rabarberrelish en geef er eventueel een waterkerssalade bij.

Onze partners