Gegrilde lamskoteletten met gegrilde groenten en krielaardappelen met pijnboompitten en koriander

09/06/11 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 350 g ongeschilde krielaardappelen
  • olijfolie
  • een handvol pijnboompitten
  • verse koriander
  • peper en grof zeezout
  • zuiderse groenten naar keuze (venkel, kleine courgettes, aubergine, paprika, verse ui, zoete pepers, enz.)
  • 16 lamskoteletjes
  • 4 el olijventapenade

Bereidingswijze

Spoel de aardappelen en droog ze af. Kook ze halfgaar in de schil en laat afkoelen. Bak ze nadien in wat olijfolie. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan en doe ze bij de aardappelen. Hak de verse koriander fijn, doe bij de aardappelen en kruid met peper en grof zeezout. Houd warm. Maak de groenten schoon en snij ze in individuele porties. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze op de barbecue. Rooster tegelijkertijd gedurende enkele minuten de lamskoteletjes, die vooraf eventueel werden gemarineerd in olijfolie met fijngehakte gedroogde Spaanse peper en knoflook. Verdeel de tapenade over de groenten, schik op de borden met de lamskoteletjes en de aardappelen.

Bereidingstijd: 35 minuten.

Onze partners