Gegrilde kreeft met bieslookboter

In slechts 10 minuten gril je de kreeftenhelften. Ondertussen bereid je een sausje op basis van boter, bieslook en citroen. En klaar is de gegrilde kreeft met bieslookboter.

Voor 4 personen
  • 2 levende kreeften van 700-800 g elk
  • 200 g boter
  • 2 el Thaise vissaus
  • sap van 1 citroen
  • 4 el fijngehakt bieslook
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  1. Snijd de levende kreeften in de lengte in tweeën en leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bak de kreeftenhelften 10 min. onder een hete grill.
  2. Warm intussen de boter, vissaus en het citroensap op in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
  3. Schik de kreeft op 4 warme borden en lepel er de bieslookboter over. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content