Gegrilde kreeft met bieslookboter

28/06/11 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Geef je waardering

Gegrilde kreeft met bieslookboter

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 levende kreeften van 700-800 g elk
  • 200 g boter
  • 2 el Thaise vissaus
  • sap van 1 citroen
  • 4 el fijngehakt bieslook
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Snij de levende kreeften in de lengte in tweeën en leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bak de kreeftenhelften 10 min. onder een hete grill.

Warm intussen de boter, vissaus en het citroensap op in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout. Schik de kreeften op 4 warme borden en lepel er de bieslookboter over. Serveer onmiddellijk.

Lees meer over:

Onze partners