Gegrilde konijnenbout met abrikozencompote, lente-ui en saus met honing en citroentijm

10/06/11 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

Geef je waardering

Gegrilde konijnenbout met abrikozencompote, lente-ui en saus met honing en citroentijm

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el honing
  • 8 cl citroensap
  • 2 el citroentijm
  • 2,5 dl bruine fond van konijn
  • boter
  • peper en zout
  • 4 konijnenbouten

Voor de compote:

  • 8 lente-uien
  • boter
  • 4 rijpe abrikozen
  • 2 el geroosterde en fijngehakte hazelnoten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de honing in een pan en laat op een zacht vuur karamelliseren tot een lichte karamel. Blus met het citroensap en laat inkoken tot tweederde. Doe de citroentijm en de konijnenfond erbij, laat nog even inkoken en trekken en monteer de saus nadien met klontjes ijskoude boter. Kruid met peper en zout en giet door een fijne puntzeef. Houd warm.

Maak de konijnenbouten schoon en grill ze langs alle kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout en laat nog 12 min. verder braden op 180°C. Blancheer voor de compote de lente-uien, laat goed uitlekken en snij in stukken van 3 cm. Stoof ze in boter.

Snij de abrikozen in zessen en doe ze samen met de hazelnoten bij de lente-ui. Laat zacht sudderen tot er een compote ontstaat en kruid met peper en zout. Leg de konijnenbouten nog even op de grill en nadien in een warme oven van 180°C. Verdeel de compote over vier warme borden en schik de konijnenbouten erop. Lepel de saus rondom.

Lees meer over:

Onze partners