Gegrilde konijnenbout met abrikozencompote, lente-ui en saus met honing en citroentijm

2459047

Voor 4:

Gegrilde konijnenbout met abrikozencompote, lente-ui en saus met honing en citroentijm

Voor 4:

2 el honing

8 cl citroensap

2 el citroentijm

2,5 dl bruine fond van konijn

boter

peper en zout

4 konijnenbouten

Voor de compote:

8 lente-uien

boter

4 rijpe abrikozen

2 el geroosterde en fijngehakte hazelnoten

peper en zout

Doe de honing in een pan en laat op een zacht vuur karamelliseren tot een lichte karamel. Blus met het citroensap en laat inkoken tot tweederde. Doe de citroentijm en de konijnenfond erbij, laat nog even inkoken en trekken en monteer de saus nadien met klontjes ijskoude boter. Kruid met peper en zout en giet door een fijne puntzeef. Houd warm.

Maak de konijnenbouten schoon en grill ze langs alle kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout en laat nog 12 min. verder braden op 180Ā°C. Blancheer voor de compote de lente-uien, laat goed uitlekken en snij in stukken van 3 cm. Stoof ze in boter.

Snij de abrikozen in zessen en doe ze samen met de hazelnoten bij de lente-ui. Laat zacht sudderen tot er een compote ontstaat en kruid met peper en zout. Leg de konijnenbouten nog even op de grill en nadien in een warme oven van 180Ā°C. Verdeel de compote over vier warme borden en schik de konijnenbouten erop. Lepel de saus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content