Gegrilde kipfilet met kruiden, Griekse yoghurtsaus met fijngehakte hazelnoten

10/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kipfilets met vel
  • peper en zout
  • mengeling van fijngehakte verser tuinkruiden (basilicum, bieslook, kervel, munt, dille, enz.)
  • olijfolie
  • cocktailprikkers

Voor de saus:

  • 4 dl Griekse yoghurt
  • een scheutje gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • een scheutje versgeperst citroensap
  • zwarte peper en zout

Voor de groenten:

  • 20 zilveruitjes
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 bot groene asperges
  • olijfolie
  • 1 eetlepel eucalyptushoning
  • zwarte peper en grof zeezout
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 1 bosje schoongemaakte jonge spinazie

Bereidingswijze

Snijd het vel bijna helemaal los van de kipfilet. Kruid binnenin met peper en zout en vul op met de mengeling van fijngehakte kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en prik het vel vast met cocktailprikkers. Kruid het vlees met peper en zout en zet apart. Meng vervolgens alle ingrdiënten voor de saus en warm zachtjes op. Laat zeker niet koken en houd warm.

Pel de zilveruitjes en kook ze in 10 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Blancheer gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Bak eerst de asperges in wat olijfolie in een pan en doe er nadien de kolen en op het einde de zilveruitjes bij. Laat goed doorbakken en schud de pan voortdurend op. Doe er op het einde de lepel honing bij en laat smelten. Kruid met zwarte peper, grof zeezout, een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Haal uit de pan en meng er de schoongemaakte jonge spinazie onder. Gril de kipfilets gedurende 10 minuten op de barbecue en serveer met het groenteslaatje en de saus.

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip: Laat de kipfilets niet te lang op de velkant grillen. Anders ontstaan er te veel blazen die zullen openscheuren, waardoor de aroma's van de kruiden verloren gaan.

Lees meer over:

Onze partners