Gegrilde jacobsschelpen met savooikoolsoufflé en sabayon

10/06/11 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 18 jakobsschelpen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de soufflé:

  • 1/2 savooikool
  • 75 g fijngesneden gerookt spek
  • 4 el fijngehakte walnoten
  • boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 el mascarpone
  • 4 eiwitten

Voor de sabayon:

  • 1,2 dl droge witte wijn van chardonnay
  • 1,2 dl visfumet
  • witte peper
  • 4 eierdooiers
  • zout

Bereidingswijze

Snij de kool fijn. Fruit spek en walnoten in boter en voeg de kool toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en stoof gaar. Mix fijn en roer er de mascarpone onder, controleer de kruiding. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder de puree. Doe in beboterde ramequins en laat in ongeveer 10 minuten souffleren in een oven van 160°C. Laat voor de sabayon de wijn met de visfumet en versgemalen witte peper inkoken tot de helft. Doe er de eierdooiers bij en klop op een zacht vuur tot sabayon. Kruid met peper en zout. Strijk de jakobsschelpen in met olijfolie en grill ze 1 tot 2 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout en serveer met de soufflé en de sabayon.

Onze partners