Gegrilde jacobsschelpen met savooikoolsoufflé en sabayon

Voor 6:

Voor 6:

18 jakobsschelpen

olijfolie

peper en zout

Voor de soufflé:

1/2 savooikool

75 g fijngesneden gerookt spek

4 el fijngehakte walnoten

boter

peper en zout

nootmuskaat

4 el mascarpone

4 eiwitten

Voor de sabayon:

1,2 dl droge witte wijn van chardonnay

1,2 dl visfumet

witte peper

4 eierdooiers

zout

Snij de kool fijn. Fruit spek en walnoten in boter en voeg de kool toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en stoof gaar. Mix fijn en roer er de mascarpone onder, controleer de kruiding. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder de puree. Doe in beboterde ramequins en laat in ongeveer 10 minuten souffleren in een oven van 160°C. Laat voor de sabayon de wijn met de visfumet en versgemalen witte peper inkoken tot de helft. Doe er de eierdooiers bij en klop op een zacht vuur tot sabayon. Kruid met peper en zout. Strijk de jakobsschelpen in met olijfolie en grill ze 1 tot 2 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout en serveer met de soufflé en de sabayon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content