Gegrilde griet met zalf van aardperen

14/06/11 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 g grietfilet
  • 1 kg aardperen
  • 3 capsules saffraanpoeder
  • 1 kg spinazie
  • 10 vleestomaten
  • 250 g grijze garnalen
  • bio-lecithine (dieetwinkel)
  • 1 l groentebouillon
  • 2 bakken pleurottes
  • 2,5 dl room
  • 2 dl eiwit
  • 6 blaadjes gelatine (zilver)

Bereidingswijze

Fileer de griet en maak de porties. Grill de vis in twee tijden op een hete grill en laat de vis verder gaar worden in een oven van 180°C gedurende 5 minuten. Schil de aardperen, breng ze aan de kook in gezouten water met een scheutje citroensap. Afgieten en fijn cutteren (thermo mix). Meng de groentebouillon met het saffraanpoeder en de bio-lecithine en mix dit op tot schuim. Blancheer de gewassen spinazie en koel ze af onder koud stromend water. Mix fijn in de thermo mix.

Klop de room lichtjes op, klop het eiwit tot schuim, week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de gelatine blaadjes op tot ze smelten en meng dit met de spinaziemousse. Ontpit de gepelde tomaten en snijd ze in partjes. Vang de pitjes op door een handdoek te laten uitlekken en zachtjes te persen. Warm het doorschijnende vocht lichtjes op en doe er de overige gelatineblaadjes bij, verdeel dit over de glaasjes, bovenop de opgesteven spinaziemousse. Maak een salade van grijze garnalen en strooi dit op de glaasjes.

Onze partners