Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

12 mini-artisjokken

olijfolie

citroensap

peper en zout

4 fijngehakte blaadjes verse salie

2 à 3 schoongemaakte, niet ontschubde goudbrasems (ca. 300 g elk)

grof zeezout

Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in wat olijfolie. Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren. Laat zachtjes gaarstoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes. Strijk de goudbrasem in met olijfolie en grill hem (met de schubben) een 8-tal minuten op de barbecue. Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aioli. Werk af met wat grof zeezout.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content