Gegrilde filet van steenbok met een stamppot van Breydelspek, witloof en eikenzwammen

14/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr steenbok (carré)
  • 250 gr witlof
  • 250 gr aardappelen (bintjes)
  • 1 gesnipperde
  • ui, 1 teentje look
  • 100 gr Breydelspek
  • 250 gr shii-take
  • 4 kleine peertjes
  • 3 dl rode wijn (Côtes du Rhone of Pinot Noir)
  • 50 gr suiker
  • een halve citroen
  • 4 kruidnagels
  • 3 dl wildfond
  • 100 gr boter
  • zwarte peper, zeezout, muskaatnoot
  • BBQ- en grillkruiden

Bereidingswijze

Schrob de aardappelen schoon en kook ze ongeschild in gezouten water. Laat de aardappelen even afkoelen en pel ze. Snij intussen het witlof in reepjes. Bak de uiensnippers aan in boter en pers er het knoflookteentje over uit. Voeg er de Breydelspekblokjes bij en laat, zonder te kleuren, 5 minuten stoven. Doe er ook het witlof en 1 dl wildfond bij. Kruid met zout en gemalen peper en laat alles gedurende een tiental minuten sudderen.

Doe de aardappelen, 50 gr boter en een snuifje muskaatnoot bij het witlof. Stamp alles goed door elkaar en controleer de smaak. Meng de rode wijn met de suiker, het sap van de halve citroen en de kruidnagels, en kook er de geschilde peertjes in tot ze beetgaar zijn. Laat 2 dl van het kookvocht met de wildfond tot de helft inkoken. Grill het vlees en de zwammen, kruid met barbecueen- grillkruiden.

Serveer de gegrilde steenbokfilet samen met de gegrilde eikenzwammen, de stamppot en een gestoofd peertje op een warm bord.

Lees meer over:

Onze partners