Gegrilde entrecote met tian van courgette en geitenkaas
Voor 4:
Voor 4:
2 entrecotes van ca. 500 g
2 courgettes
2 rolletjes zachte geitenkaas
1 (liefst biologische ) citroen
een paar takjes tijm
2 + 1 + 1 el olijfolie
2 tenen knoflook
platte peterselie
peper en zout
Snij de courgettes in plakken van 1 cm dik en de geitenkaas in schijfjes van 0,5 cm. Stamp de knoflook met 2 eetlepels olijfolie fijn in een vijzel. Wrijf de courgetteplakken hiermee in en rooster 1 minuut aan beide zijden.
Rasp een koffielepel zeste van een citroen. Snij de citroen in plakjes.
Schik afwisselend in een ovenschotel gegrilde courgette en geitenkaas, steek er hier en daar een sneetje citroen tussen. Bestrooi met tijm, citroenzeste en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet 15 minuten in een oven van 180°C. Bestrooi voor het opdienen met platte peterselie.
Wrijf de entrecotes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril enkele minuten aan beide zijden op de barbecue of in de grillpan. Laat even rusten; Serveer het vlees en de ’tian’ met een groene salade en knapperig brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier