Gegrilde entrecôte met gegrilde asperges, sesamzaad en citroen

08/06/11 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g boter
  • sap van 4 citroenen
  • 4 el sojasaus
  • 4 el gekonfijte citroenzeste (zeste driemaal geblancheerd in lichte suikersiroop)
  • peper en zout
  • 1 bos groene asperges
  • zonnebloemolie
  • 4 entrecotes van 150 g elk
  • 1/2 bos lente-ui
  • 3 el sesamzaad

Bereidingswijze

Smelt boter, voeg citroensap, sojasaus en gekonfijte citroenzeste toe. Laat even doorkoken, kruid met peper en zout en zet van het vuur. Laat trekken. Schil de asperges, dompel in olie en gril krokant. Gril de entrecote ongeveer 6 minuten in een grillpan. Draai elke anderhalve minuut om zodat er langs beide kanten een roosterpatroon ontstaat. Kruid met peper en zout. Verdeel de asperges op de borden, bestrooi met grofgehakte lente-ui en schik er het vlees op. Bestrooi met sesamzaad en lepel er de saus over.

Lees meer over:

Onze partners