Gegrilde eendenborst met vadouvan en gestoofde groene selderij

16/05/12 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

Geef je waardering

Gegrilde eendenborst met vadouvan en gestoofde groene selderij

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 stengels groene selderij
  • boter
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el vadouvan (Indische specerij op basis van gedroogde en gefermenteerde ui)
  • peper en zout
  • 4 eendenborsten
  • eventueel aardappelpuree

Bereidingswijze

Snij de selderij in stukken van 1 cm en stoof ze gaar in boter met de bouillon. Voeg de vadouvan toe, kruid met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen een klont boter toe. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak.

Gril ze nadien gedurende 2 min. langs elke kant in een zeer hete grillpan en snij het vlees in plakken. Serveer met de selderij en de saus. Geef er eventueel met boter en room opgewerkte aardappelpuree bij.

Lees meer over:

Onze partners