Gegrilde eendenborst met gebakken lente-ui en gember-appelsaus

16/02/12 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Geef je waardering

Gegrilde eendenborst met gebakken lente-ui en gember-appelsaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eendenborsten (bij voorkeur klein en vast van structuur)
  • 4 el donkerbruine cassonadesuiker
  • 5 el sojasaus
  • 12 stuks lente-ui

Voor de saus:

  • 1 grannysmithappel
  • 1 stuk verse gember van 2 cm dik
  • 3 knoflooktenen
  • 3 el rijstwijnazijn
  • 3 el sojasaus
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el fijngehakte verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

Snij het vet van de eendenborsten kruisgewijs in en leg ze met de vetkant naar onderen in een grote pan. Laat afgedekt 5 min. op hoog vuur bakken; er komt veel vet vrij. Draai om en laat nog 5 min. bakken op iets lager vuur.

Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten. Meng cassonadesuiker met sojasaus, lepel over de vetkant van het vlees. Laat de overtollige suiker afdruipen. Zet het vlees 5 min. onder een hete grill.

Haal nadien uit de oven en zet onder aluminiumfolie. Rasp voor de saus de appel, gember en knoflook. Voeg rijstwijnazijn en sojasaus toe, bind al kloppend met olijfolie. Kruid met peper en zout en werk af met fijngehakte koriander. Bak de lente-ui licht in olijfolie en serveer met het in plakken gesneden vlees en de saus.

Lees meer over:

Onze partners