Gegrilde asperges met Gandaham

08/06/11 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 bussel mooie Mechelse asperges, geschild en geblancheerd
  • 1 bussel groene asperges,, geschild (als het dikke zijn, anders niet) en geblancheerd
  • 16 mooie sneden Gandaham
  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 50 g gehakte peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel geblancheerde citroenschilletjes in julienne gesneden
  • 0,5 dl maïsolie
  • peper en zout
  • gemalen muskaatnoot

Bereidingswijze

Strijk de asperges in met olie en grill ze even boven gloeiende kolen. Leg ze daarna in de barbecue om verder te garen.

Breek de eieren in een beboterd potje en gaar ze ook in de barbecue. Plet ze regelmatig met een vork zodat er eikruimeltjes ontstaan.

Doe bij die kruimeltjes (die ondertussen een sublieme, lichte rooksmaak hebben) de boter, het citroensap, de geblancheerde citroenschilletjes, de peterselie, peper, muskaatnoot en zout.

Schik de Gandaham op borden en leg er de warme asperges op. Lepel er de eibereiding bij en versier met takjes tuinkruiden.

Lees meer over:

Onze partners