Gegrild ribstuk van lam geparfumeerd met trappistenbier van Orval

09/06/11 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:02

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 800 g ribstuk van lam
  • 15 cl Orval
  • 50 g peterselie
  • 50 g bieslook
  • 50 g tijm
  • 50 g geplette look
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 el olijfolie
  • 400 g aardappelen
  • 2 grote uien
  • 50 g aubergines

Bereidingswijze

Schroei het vlees kort in een grillpan of op een grillvuur, kruid met peper en zout. Meng het bier met de peterselie, bieslook, tijm, look, laurier en olijfolie en bevochtig het vlees ermee. Braad het vlees 20 minuten in een oven op 180°C.

Bak de aardappelen gedurende 10 minuten in wat olijfolie. Stoof de uien en aubergines afzonderlijk en voeg ze daarna bij de aardappelen. Leg alles rond het vlees en laat de laatste vijf minuten mee in de oven gaar worden.

Onze partners