Gegratineerde venkel met parmezaan

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Eenvoudig, lekker en snel klaar. Wat wil je nog meer na een vermoeiende werkdag?

  • 2 venkelknollen
  • 1/2 citroen
  • 50 gram boter
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • zout en peper

Bereiding

1. Breng gezouten water met een weinig citroensap aan de kook. Verwijder de voet, de buitenste laag en de stengels van de venkelknollen, snijd ze doormidden en kook ze gedurende 10 tot 15 minuten. Laat uitlekken.

2. Schik de halve venkel met de platte kant naar boven in een ongeboterde ovenschotel. Betrooi met parmezaan en leg hierop enkele kleine klontjes boter. Gratineer gedurende 5 minuten onder de ovengrill. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content