Gegratineerde prei met geitenkaas

Maak deze vegetarische ovenschotel met prei, geitenkaas en zoete aardappel. Een succesrecept.

Voor 6 tot 8 personen
  • 2 kg geschilde zoete aardappelen in blokjes
  • 2 fijngesneden preien (alleen het wit)
  • 180g verse geitenkaas
  • 3dl vetarme (zure) room
  • 100g hazelnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40g boter
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten in een niet-ingevette pan tot ze hun aroma afgeven en hak ze vervolgens fijn. Zet opzij. Meng de blokjes zoete aardappel en de olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak en schep flink dooreen. Z
  2. et de schaal 30 à 35 minuten in de oven en roer af en toe. De zoete aardappelen moeten gaar worden en lichtbruin kleuren.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en sauteer hier 10 à 15 minuten de prei in, samen met de salie. Breng op smaak.
  4. Leg de helft van de blokjes bataat in een ingevette gratineerschotel, leg er een laag prei op en bestrooi met de helft van de geitenkaas. Doe dit nogmaals. Schenk vervolgens de (zure) room erover en bestrooi met fijngehakte hazelnoten.
  5. Gratineer 25 à 30 minuten in de oven en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content