Gegratineerde prei met geitenkaas

donderdag 02 februari 2012 om 15u23

Score

Ingrediënten

voor 6 tot 8 personen
2kg geschilde bataten (zoete aardappelen) in blokjes
2 fijngesneden preien (alleen het wit)
180g verse geitenkaas
3dl vetarme (zure) room
100g hazelnoten
2 eetlepels olijfolie
40g boter
1 eetlepel fijngehakte salie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten in een niet-ingevette pan tot ze hun aroma afgeven en hak ze vervolgens fijn. Zet opzij. Meng de blokjes bataat en de olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak en schep flink dooreen. Zet de schaal 30 à 35 minuten in de oven en roer af en toe. De bataten moeten gaar worden en lichtbruin kleuren.

Smelt intussen de boter in een pan en sauteer hier 10 à 15 minuten de prei in, samen met
de salie. Breng op smaak.

Leg de helft van de blokjes bataat in een ingevette gratineerschotel, leg er een laag prei op en bestrooi met de helft van de geitenkaas. Doe dit nogmaals. Schenk vervolgens de (zure) room erover en bestrooi met fijngehakte hazelnoten. Gratineer 25 à 30 minuten in de oven en dien meteen op.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties