Gegratineerde oesters met cidersabayon

Voor 4:

Voor 4:

24 holle oesters (nr. 3), 100g wortel, 100g preiwit, 30g boter, 2 eierdooiers, 1dl oestervocht, 1,5dl droge cider, 1,5dl slagroom

Bereidingswijze:

Maak de oesters open, vang het vocht op en meet er 1dl van af. Zet beide koel weg. Snij de wortel en de prei in fijne reepjes en fruit een tiental minuten glazig in de boter. Meng de eierdooiers, het oestervocht en de cider door elkaar in een diepe kom. Zet de kom in een bain-marie en klop het geheel op tot een sabayon.

Haal de kom uit de bain-marie en blijf kloppen tot de sabayon afgekoeld is. Klop de slagroom op en spatel door de sabayon. Kruid indien nodig bij. Verwarm de ovengrill voor.

Haal de oesters uit de schelp en giet het laatste vocht weg. Verdeel de gefruite groenten over de holle schelpen en schik er de oesters op. Lepel er de cidersabayon over en laat 5 minuten gratineren onder de grill. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content