Gegratineerde mosselen met hazelnoten, citroen en salie

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kg mosselen
  • 4 el ongepelde hazelnoten
  • zeste van 1/2 citroen
  • 3 blaadjes salie
  • versgemalen witte peper
  • boter
Bereiding
  1. Maak de mosselen schoon en steek ze rauw open. Zorg ervoor dat in elke schelp een mossel zit en gooi de lege schelpen weg.
  2. Hak de hazelnoten, de citroenzeste en de salie apart zeer fijn en meng door elkaar. Kruid met versgemalen witte peper.
  3. Bestrooi de mosselen gul met de fijngehakte mengeling (ongeveer 5 mm dik), leg op elke mossel een beetje boter en laat gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten korsten onder een hete grill.
  4. Serveer meteen, eventueel met klassieke mosselsaus gemaakt van 1 deel mosselsap, 1/2 deel mayonaise en 1/4 deel mosterd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content