Gegratineerde mosselen met hazelnoten, citroen en salie

10/06/11 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg mosselen
  • 4 el ongepelde hazelnoten
  • zeste van Â1/2 citroen
  • 3 blaadjes salie
  • versgemalen witte peper
  • boter

Bereidingswijze

Maak de mosselen schoon en steek ze rauw open. Zorg ervoor dat in elke schelp een mossel zit en gooi de lege schelpen weg. Hak de hazelnoten, de citroenzeste en de salie apart zeer fijn en meng door elkaar. Kruid met versgemalen witte peper. Bestrooi de mosselen gul met de fijngehakte mengeling (ongeveer 5 mm dik), leg op elke mossel een beetje boter en laat gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten korsten onder een hete grill. Serveer meteen, eventueel met klassieke mosselsaus gemaakt van 1 deel mosselsap, Â1/2 deel mayonaise en Â1/4 deel mosterd.

Lees meer over:

Onze partners