Gegratineerde macaroni met rundergehakt

09/06/11 om 19:04 - Bijgewerkt om 19:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g macaroni
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g tomaten, ontdaan van huid
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • basilicum
  • tijm
  • 30 g boter
  • olijfolie
  • 100 g gemalen kaas (half gruyère, half parmezaan)

Bereidingswijze

Kook de macaroni beetgaar in een grote pan gezouten water (zie voorschriften). Giet het kookvocht af, giet er snel wat koud water over en schud de macaroni droog. Giet wat olijfolie over de deegwaren en roer om.

Verwarm de oven op 200°C. Pel de ui en de tenen knoflook, snij fijn en stoof kort in een bakpan met olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het vlees gaar. Voeg de versneden tomaten, basilicum, tijm, peper en zout toe en laat alles een kwartier pruttelen.

Smeer een ovenschotel in met boter, Doe er de macaroni in en vervolgens het gehakt. Strooi de kaas uit over de bovenkant en leg enkele klontjes boter op de kaas. Zet de schotel in de oven en laat 10 minuten gratineren.

Serveer dit klassieke gerecht met een frisse groene salade.

Onze partners