Gegratineerde kabeljauw met mozzarella

10/06/11 om 13:14 - Bijgewerkt om 13:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 mooie stukken kabeljauw van 175 g
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 trostomaten
  • een plantje basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • witte rijst of gekookte aardappels

Bereidingswijze

Laat de mozzarella uitlekken en snij in schijven. Snij de trostomaten in plakken. Verwarm de oven voor met bovenverwarming op 180°C. Schik de vier stukken vis in een ovenschotel, kruid met zout en peper, overgiet met olijfolie en zet 5 minuten in de oven.

Haal de schotel uit de oven en schik mozzarella, tomaatjes en blaadjes basilicum dakpansgewijs op de rug van de vis. Kruid met zout en peper en overgiet met olijfolie.

Laat de vis nog 5 minuten in de oven garen en gratineer tegelijkertijd de bovenkant. Dien op met gekookte rijst of aardappels.

Onze partners