Gegratineerde flensjes met spinazie

09/06/11 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:58

Geef je waardering

Gegratineerde flensjes met spinazie

Ingrediënten

  • 12 flensjes
  • 50 g boter
  • 100 g geraspte kaas (emmentaler, gruyère)

Voor de roomspinazie:

  • 500 g verse spinazie
  • 20 g boter
  • 1 kleine ui
  • nootmuskaat
  • 1/4 kop room

Bereidingswijze

Hak de spinazie. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het fijngehakte uitje toe. Bak 1 à 2 minuten tot de ui gaar is. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut. Giet het overtollige vocht af. Roer de room door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Vul de flensjes met een lepel roomspinazie en rol op. Leg de gevulde flensjes op een met boter ingesmeerde ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en bedruppel met gesmolten boter. Zet de schaal onder de grill in een hete oven. Dien heet op.

Tip: In spinazie zit oxaalzuur, waardoor reumalijders, nier- en leverpatiënten de consumptie van spinazie beter kunnen beperken.

Lees meer over:

Onze partners