Gegratineerde appels met ricotta, noten en rozijnen

09/06/11 om 13:08 - Bijgewerkt om 13:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 flinke en stevige appels (Boskoop e.d.)
  • 250 g ricotta
  • 20 cl slagroom
  • zeste en sap van 1/2 onbespoten citroen
  • 2 el bruine suiker
  • 3 el honing
  • 100 g noten
  • 50 g rozijnen (of krenten)
  • een snuif kaneel

Bereidingswijze

Smeer een ovenschotel in met boter. Snij de hoedjes van de appels, verwijder het klokhuis zo veel mogelijk, zodat er een kuiltje in het midden ontstaat en zet de appelhelften in de schotel. Besprenkel de appels met citroensap, bepoeder met bruine suiker.

Meng de ricotta met de gehakte noten, de krenten of rozijnen, de zeste van citroen, wat citroensap, honing en kaneel. Verdeel het mengsel over de appels. Giet de room rond de appels.

Zet de schotel 35 tot 40 minuten in de oven. Leg de eerste 20 minuten aluminiumfolie over de appels om te voorkomen dat ze zwart worden.

Deze appels uit de oven kan met warm opdienen, indien gewenst met een bol calvados- of kaneelijs.

Lees meer over:

Onze partners